8 Nisan 2013 Pazartesi

Butik kurabiye nasıl yapılır?

Merhaba :)
Bu yazımızda butik kurabiyelerin nasıl yapıldığını anlatacağım. Bu merak edilen birşey diye düşünüyorum. Umarım aradığınızı bulabilirsiniz ;)
Öncelikle butik kurabiye yapmak için tabiki kurabiye hamuru yapmamız gerekiyor. Hamurun pürüzsüz olması ve pişerken yayılmaması gerekir. Hamura istediğiniz aromayı katabilirsiniz.
Gelelim en önemli olan süsleme kısmına. Bunun için tabiki şeker hamuruna ihtiyacımız var. Eğer profesyonel değilseniz kötü sonuçlarla karşılaşmamak için hamuru hazır almanızı tavsiye ediyorum. Şeker hamuru markası sorarsanız Türkiye'de tek helal sertifikası olan marka Şeker&Sugar öneriyorum. Eveeettt hamuru yaptınız, renk renk şeker hamurlarınız da var. Sırada şimdi kurabiye kalıplarımız var :) İstediğiniz gibi kalıplar alıp hamur ve şeker hamurunu buna göre kalıpla kesip süsleyebilirsiniz. Resimlerde gördüğünüz gibi değişik kalıplar var. Hamuru kesip pişirdiniz, şeker hamurunu kestiniz. Şimdi sıra birbirine yapıştırmakta. Bunun için ince bir fırçayla hamura biraz sürüp şeker hamurunu yapıştırın. Bundan sonrası ise sizin hayal gücünüze kalmış :)
Hadi kolay gelsin :)
Eğer yok ben böyle şeylerle uğraşamam diyorsanız biz özenle size yapıp gönderebiliriz.
Bize bir mail atmanız yeterli :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder